I dag 4/2-2020 er det 20 år siden The Sims kom på markedet.

Jeg husker stadig hvor spændende det var at en hel ny type spil kom ud i handlen. Begge mine sønner – som dengang bare var mindre drenge elskede spillet. Efter en periode blev de dog interesseret i andre typer spil og så tog jeg rigtig over med The Sims – jeg købte alle udvidelser og ekstra pakker der kom i lind strøm og sneg mig til at låne den ene søns PC – for dengang havde jeg ikke min egen – det var windows 98 der kørte 😆 – ak ja hvilken nostalgi at tænke tilbage på Gunther Barbar og Co.

Så kom The Sims 2 i 2004 og jeg brugte spillet til hjemmeundervisning af mine drenge – for nu var simmerne blevet mere advancerede og kunne noget mere. På daværende tidspunkt havde jeg fået min første egen PC og her blev der spillet intens med Sims 2 på alle leder og kanter. Igen glædede jeg mig vildt når en ny pakke kom på gaden og kastede mig med iver udi det nye de havde hittet på.

I 2009 kom så Sims 3 – Sims 3 var ventet med længsel her – for nu fik vi de åbne nabolag og simmere der kunne færdes stort set overalt – samtidig med at muligheden for at lave egne nabolag også fulgte med. Hvis jeg spillede meget Sims 2 var det intet mod hvad jeg spillede med Sims 3 – jeg kastede mig udi nabolags byggeri – for EA’s nabolag var ofte behængt med fejl i rute systemet, hvilket irriterede mig grumme meget. Jeg arbejdede og gennemprøvede hver eneste nabolag jeg selv lavede, så jeg var helt sikker på at de fungerede.

Jeg havde også mit eget forum (har det stadig) og dengang var der godt gang i det.

5 år senere kom så Sims 4 og her var den negative del at spillet  var bygget op på en anden platform – og virkede mere tegneserie agtig i farverne – jeg begyndte at miste interessen – for ud over det var det åbne nabolag væk igen og jeg var ikke udpræget vild med simmernes forbedrede  sociale kompetancer for man skulle jo formelig hele tiden sørge for at de havde det godt på dette punkt.

Når jeg i dag ser tilbage på rækken af sims spillene – så kan man jo sagtens få øje på at hver generation af spillene er en slags ny vin på gamle flasker – der er ikke sket så meget nyt – i hver fald hvad angår nr 2,3 og 4 i rækken. I samme åndedrag må jeg også sige at det naturligvis er svært at lave nye ting uden at det bliver lidt det samme.

Jeg har og gør stadig, hygget mig gevaldig i selskab med The Sims – når man ser bort fra alle de tekniske problemer der har været – så må man sige, at om ikke andet så har man lært noget om computer teknik i årernes løb.

Hver spil generation har haft en særlig plads i mit hjerte – The Sims 1 er nok det jeg har mest in mente for da var alting nyt – da der jo ikke havde været noget lignede før det. Sims 2 løftede det yderligere op for da var man stadig parat til noget nyt og samtidig mere advanceret. Sims 3 slår dog alt – og det skal ses i lyset af de før omtalte åbne nabolag – hvor man rigtig kunne følge sine simmere uanset hvor de befandt sig.

Jeg er ikke udpræget begejstret for Sims 4 – som jeg også omtalte længere oppe. Jeg bliver hurtigt træt af spillet og må tage længere pauser fra det – men jeg indrømmer også at det er blevet bedre som tiden er gået og med de mange ekstra pakker der er kommet er der også kommet mere variation i spillet – der er stadig mange ting jeg ikke har opdaget – men det kommer i den rækkefølge det tager.

Tiden må vise om der kommer en nr 5 i rækken? Lige nu tvivler jeg – man lad os se.

 

Loading