Louisa Bennet er flyttet til en mindre søvnig udkants by – Victoria Bay. Byen indeholder de mest basale ting og er nem at komme rundt i – desuden er der en sø og strand man kan bade i – men byen har skam også et udendørs pool anlæg man kan frit benytte.

Louisa er ud af politiker familie og hun brænder bare for dette emne. Hun får hurtigt et job og kan kalde sig podiepudser.

Louisa Bennet

 

Hun bliver hurtigt gode venner med sin chef. Chefen kan se at Louisa er hårdt arbejdene – og gerne bliver og giver en ekstra hånd med hist og her. I løbet af meget kort tid er Louisa forfremmet 2 gange og kan nu kalde sig Nikkedukke.

Huj hej det går derudaf – Louisa har ansat en stuepige som holder hendes hus pænt – så hun kan nå sine arbejds mål. Blandt andet har chefen sendt hende på middags aftale med en forretningsmand og her har hun fået hevet nogle aftaler i land.

Når hun er hjemme om aftenen laver hun mad og så går tiden med at studere – enten ved at læse eller via computeren.

gaden hvor Louisa bor

 

Det er blevet weekend og allerede sidst på dagen om fredagen tager Louisa på sommer festivalen – hun trænger til at slappe lidt af oven på en hektisk uge.

 

på rulleskøjter

 

Festivallen er godt besøgt

godt besøgt

 

Men det buldrer og brager i det fjerne – der er uvejr på vej

 

uvejr på vej

 

De første tunge dråber falder og pludselig åbner himlen sig nærmest og regnen styrter ned. Louisa haster afsted til sin bil og kører hjem. Det er sent – men hun tager lige et brusebad og så vil hun bare sove.

 

Dagen efter er vejret igen fint og Louisa tager til friluftsbadet for at hygge sig

 

friluftsbadet

Louisa får en snak med bartenderen – før hun kaster sig i bassinet igen

bade vejr

 

dejligt vejr

 

Hen under aften vender Louisa hjem igen – får lidt mad og hænger bare ud derhjemme resten af dagen.

 

Dagen efter er det søndag og her besøger hun IKEA – hun køber en ny bog og nogle flasker vin – måske kan hun fedte lidt for chefen?

besøger IKEA

 

Efter indkøbs turen besøger Louisa søen med den runde ø i midten. Her tager hun sig en svømmetur

 

besøger søen

 

Der er kommet et nyt farverig samlings sted længere oppe ud mod stranden – her tager Louisa hen bagefter og tilbringer resten af dagen – og jo der er sandelig knald på farverne her

farverigt sted

 

At dømme ud fra besøgs tallet så er dette sted populært – så Louisa får nogle gode snak med andre mens hun er der.

 

Aftenen banker på og Louisa tager hjem. Her sætter hun sig ved computeren og får noget hjerne gymnastik – tiden går og ups det er over midnat – hun må se at komme i seng – I morgen er der en ny spændende arbejds dag.

 

 

2. afsnit

Dagene slæber sig afsted. Louisa står op – går på arbejde – kommer hjem – sidder der og sidder – “faktisk sker der ikke en skid i den her by” tænker Louisa – “hvis jeg virkelig skal blive til mere må jeg træde i karakter”

Dagen efter udnævnes Louisa til byrådsmedlem – men vælger alligevel at søge andre græsgange

Som sagt så gjort. Louisa flytter til Danmark – får et bette hus lige bagved Rådhuset og venter nu spændt på sin første arbejds dag.

Weekenden bruger hun til at kigge nabolaget ud

festival pladsen
øver at skyde til måls
spørger Georg om kan vil give kampagne penge

 

Dagen efter er Louisa ude og svømme  i Vesterhavet og hun ender ovre i Gildeleje og her skal vandet da også prøves af

 

Vesterhavet
Man kan godt solbade og spise tærte selvom det regner

 

Dagen efter møder Louisa på arbejde. Hun har allerede snakket med chefen nogle gange. Og hun kommer i ildprøven med det samme for hun skal holde en tale i byråds salen. Men desværre forlægger hun sine papirer og må improvisere. Louisa holder en fremragende tale, fordi hun kan huske det meste af den. Chefen bliver vældig imponeret og da Louisa går hjem fra arbejde er hun nu Lokalrepræsentant .

 

Alt det her giver jo blod på tanden så Louisa slapper af på Bræddehytten og fejrer sin forfremmelse.

fejrer forfremmelse

 

Dagen efter tager Louisa til festival pladsen – NU skal folk vide hvem hun er og hvad hun står for

Louisa kaster sig ud i en større kampagne tale og folk stimler sammen for at høre på hende

holder kampagne tale

 

Louisa går virkelig til markronerne – hvem vil ikke gerne sove længere om morgenen – så der er mere tid til børnene? Skatterne skal ned skriger Louisa – Det skal være gratis at få behandlinger i spabadet – forsætter hun – Øhh Velfærden skal op – folk skal ikke arbejde længere end højest nødvendigt – Louisa brøler ud i æteren – det ene budskab efter det andet

Har I hørt mig??

 

Okay nogle trækker på skulderne – andre ser mere begejstrede ud. Mon det kan lade sig gøre alt det der ? det lyder jo meget godt – er der flere der siger. Folk begynder at gå væk – Louisa pakker sit podie sammen.

 

Ved siden af står en mindre flok og kigger og dem går Louisa over til. Hun hiver megafonen frem og brøler et par budskaber ind i hovedet på en af dem

Jeg mener hvad jeg siger – Brøler Louisa

 

Folk går væk men Petra bliver stående og får en samtale med Louisa. Louisa benytter igen chancen for at fedte sig til lidt kampagne penge, hvorefter hun igen kaster sig ud i en pep talk. Petra siger det er fint nok men nu er det sent og hun må hjem.

 

kampagne penge

 

Louisa opdager at klokken nærmer sig midnat – hun må skynde sig hjem og få sovet så hun kan møde frisk og udhvilet på kontoret i morgen.

 

3. afsnit (14/9)

 

Dagene går. Louisa passer sit arbejde på bedste vis og hendes chef er tilfreds. Dog kniber det med hendes karisma og derfor forsøger hun at møde folk ude – komme i snak eller holde taler rundt omkring i nabolaget.

En aften sidst på ugen trænger Louisa til til forandring – så hun tager på bræddehytten og slår nogle timer ihjel

ene sang
ævler med bartenderen

Efter midnat er Louisa hjemme og hopper på hovedet i seng. Vejret skulle blive fint dagen efter – “så der må jeg træde i karakter” tænker hun inden søvnen overmanner hende.

 

Efter morgenmad dagen efter er Louisa på vej ud for at se hvad hun kan få gang i.

brøl du bare løs
hvor er han da irriterende

Ham bagved brøler også – det virker som om han saboterer Louisa himlen op om love og regler – samfund – velfærd og hvad der nu er på hendes liste.

 

Træt og irriteret tager Louisa hjem. Hun er skuffet, vred og ked af det – så hun sætter sig til at arbejde ved computeren – efter et hurtigt aftensmåltid

arbejde fra hånden

 

Et kig udenfor – her er huset Louisa bor i. Det ligger lige bagved Rådhuset – så hun har ikke så langt til arbejde.

Louisas hus
Louisas hus

 

Den næste morgen er – det er søndag – er Louisa lidt trist – “hmm – mon jeg overhovedet passer i den her branche” – “syntes ikke rigtig jeg når ud med mine budskaber”

Da Louisa er travl har hun anskaffet sig hende her – Hende kommer vi ikke udenom vel?

Benhilda

 

Louisa tager til festival pladsen – igen må hun konstatere at hendes budskaber ikke bliver hørt. OK – så kommer rebellen op i hende – så fra sit tale podie opfordrer Louisa til en demostration – som skal finde sted ved Rådhuset kl 14. Demostrationens budskab er at “Vi vil have mere langtidslykke”

Louisa deltager og opfordrer al det hun kan.

demostration

 

Louisas kollega Jeffery Cook deltager også – han bruger endda alle de grimme ord han kan.

 

Flere og flere kommer til – men balladen har også bragt noget dumt med sig – for nu dukker politiet op og beder folk om at gå hjem.

politiet er kommet

 

UPS – Louisa fordufter i en vis sidevind inden ordensmagten slår deres hænder i hende. Hun haster over vejen og springer i Limfjorden for at tage sig en kølende dukkert

hopper i Limfjorden

 

I det fjerne kan Louisa høre der kommer ro på igen – så hun våger at tage hjem – det er hen under aften.

Da Louisa kommer hjem ringer telefonen – det er hendes kollega Jeffrey Cook – som vil rose Louisa for hendes mod – “men det er nok ikke godt at gå den vej” siger han. “Hvis chefen for nys om det her så ser det måske ikke så godt ud – så pas på”

Snakker med Jeffrey

Louisa vælger at blive hjemme i skjul – så hun sætter sig til at se TV. I morgen er det mandag – “så må vi se hvad der sker og om chefen har fået den her brøler at vide”

 

ser TV

 

Okay – hvad vil der nu ske? Ved chefen noget? Får Louisa ørerne i maskinen? Eller vil der slet ikke ske noget?

Følg med i næste afsnit.

 

4. afsnit – (15/9)

Da Louisa møder på arbejde næste dag – er der slet ingen der antyder at de ved hun har haft gang i en demonstration. Som tiden går sker der ingenting – alt er som normalt – og så dog ikke – for Louisa bliver kaldt ind på chefens kontor – og da hun kommer ud igen er hun helt rundt på gulvet – Chefen har forfremmet hende og hun er nu Borgmester.

Louisa fejrer sin forfremmelse ved at tage ud at spise – hun ved der følger ekstra opgaver med hendes titel – men hun er bare så klar – “lad komme hvad komme vil” siger hun højt til sig selv.

Hun tager hjem og kaster sig over en tale hun vil holde senere den kommende dag.

arbejder

Dagen efter er det i denne bil hun bliver hentet til sit arbejde

borgmester bilen

Det er blevet efterår og Louisa mærker en influenza i opløb – men det har hun slet ikke tid til, så efter arbejde tager hun på sygehuset og bliver vaccineret. Bagefter køber hun et græskar – så hun kan lave en lygtemand

sygehuset
lygtemand

Om aftenen drikker hun den dyre vin hun købte for længe siden og slapper af hjemme – meen Benhilda er jo i nærheden og hun har det med de våde varer – to gange må hun moppe gulvet i stuen

Benhilda mopper gulvet

 

Louisa beslutter at holde en kampagne fest og får tromlet nogle deltagere sammen – så de kan mødes på Bræddehytten. Mens hun arrangerer det – er der nogen i forhaven der åbenbart vil have Borgmesteren i tale

nogen vil i kontakt

 

Louisa tager afsted til Bræddehytten

ankommer til bræddehytten

 

Og så går den vilde simmer fest – som kun simmerne kan fejre dem. Der bliver serveret drinks og mad og der er et rend frem og tilbage – ermm

får serveret
Martha Ligusterhaek er der også

Martha bor i nabolaget og er hende fra min tidligere historie – (den med at flytte til mange nabolag)

Martha filmer slagets gang
gør regningen op

Da alle er gået får Louisa lidt natmad – kampagne festen har givet hende over 12.000 simoloner – så det var det hele værd. Kl 2 om natten tager Louisa hjem for at sove.

Dagen efter er vinteren over Danmark og det er hvidt derude. Louisa tager et bad – men så går pakningen i vandhanen “Benhildaaaa” brøler Louisa

Behildaaaa

 

Og så er Benhilda på sagen og så er den ged baberet

Benhilda på sagen

“hun er godt nok guld værd – så skidt og pyt at hun lækker på gulvet en gang i mellem” tænker Louisa.

julelamperne er kommet op

 

Louisa får besked fra Rådhuset om at Lilian Langerak har fusket med byrådets penge og at Louisa som Borgmester bedes kappe alle forbindelser til hende.

Louisa tager på vinterfestivallen – og her møder hun Lilian – Louisa spørger ind til om det har sin rigtighed at hun har stjålet af kassen. Lilian benægter – og det ene ord tager det andet – og Louisa bliver mere og mere overbevist om at Lilian lyver. Tillsidst bryder Lilian sammen og tilstår – og Louisa fyrer hende på stedet og siger hun kan komme og hente sine personlige ting på rådhuset den følgende dag.

Diskuterer med Lilian

Bagefter løber Louisa på skøjter og får malet ansigtet med snefnug – før hun tager hjem – i dybe tanker – for balladen med Lilian kan hun ikke lige ryste af sig.

på skøjter
snefnug

 

følg med i næste afsnit.

5. afsnit (19/9)

Louisa arbejder og arbejder – og hendes chef er tilfreds – men Louisa er ikke glad og i sær ikke efter hun er blevet pålagt at afbryde sit venskab med Lilian. Det går hende på og hun begynder at tænke om hun har en fremtid i Danmark.

Louisa er nu forfremmet til Guvernør og det fejrer hun i den gamle gård med en god kop te

fejrer forfremmelse

Efter det tager hun i helsebutikken – her fortæller måneuret at hun måske kan komme ud for uheld – hmm tænker Louisa – “man skal jo ikke hænge sig i sådan noget” – men alligevel er det noget hun tænker en del over.

Hun køber nogle eliksirer – måske kan hun få brug for dem?

Hun snakker også med spejl manden – men han holder igen med råd og vejledning – hmmm

snakker med spejlet

I dybe tanker kører Louisa til nær købmanden og får købt ind – her overmandes hun er raseri og ødelægger en snemand

raseri

Louisa kører hjem – går i seng og da hun vågner næste morgen ved hun hvad hun vil.

 

Louisa er nu tilbage i byen hvor det hele startede – Victoria Bay

Victoria Bay

 

Og herfra går historien nu videre

 

Victoria Bay by night

 

6 afsnit 29/9

Louisa er tilbage i byen hun forlod i et forsøg på at komme fremad i politik. Det er jo lykkedes fint da hun nu er guvernør.

Næste dag møder Louisa på rådhuset i højt humør klar til at tag tyren ved hornene

møder på arbejde

 

Louisa er blevet mere og mere stræbsom efterhånden som tiden er gået (forfatteren har lidt svært ved at holde trit med alle hendes gode ideer 😉 )

Efter arbejde – køber Louisa sig et  gade kunst sæt og det skal straks prøves af ude i haven

gang i spraydåsen

 

resultatet

Akke ja Louisa udmærket forsøg – men øvelse gør mester

Dagen efter har Louisa en snak med sin chef – han vil gerne have hun går lidt rundt og får folk i tale – det er på tide hun viser hvem hun er.

Som sagt så¨gjort – Louisa starter på festival pladsen – men for søren hvor er alle henne? Ikke et eneste øje at se – nå men så kan jeg få malet ansigtet i stedet

men Louisa dog

Efter en hotdog tager Louisa ned i byen og her er der sørme folk på gaden. Louisa får en snak med nogle af dem og også Felix – som hun lige giver en politisk peptalk

peptalk

 

Dagen efter er der en lønforhøjelse til Louisa – for nu går rygterne i byen at folk er begynde at snakke om hende. Opildnet af det besøger Louisa teateret – det er godt at holde styr på hvad der foregår indenfor kulturlivet – så hun får en rundvisning og en snak med direktøren.

på vej til teateret
teater besøg

Efter besøget tager Louisa på Holgers restaurant og spiser aftensmad og på vejen møder hun denne grimian

grimian

Sjove typer der er her i byen tænker Louisa. Hun går i Pink parken og sætter sig på en bænk og nyder det gode vejr – hun begynder at læse en bog som handler om ridning – “Åh jeg ville gerne have en hest” sukker Louisa – (igen bryder forfatteren ind “men Louisa du har ikke plads på din grund til en hest”

 

læser om ridning
dejlig aften

“Næh nej det har jeg ikke” siger Louisa – “men det kan jeg få” – (Okay – det betyder endnu engang at jeg (forfatteren) skal flytte Louisa – så jeg må lige ud i redigere by he he)

En masse tid går og så er forfatteren klar til at føre Louisa videre. Det er blevet weekend  og om natten til lørdag får Louisa uventet besøg – hvilket bestemt ikke passer hende – men heldigvis er ordensmagten hurtigt på stedet-

uventet besøg i nattens mulm og mørke

 

Dagen efter flytter Louisa til sit nye hus – det gamle efterlader hun til nye ejere

farvel hus

(forfatteren har besluttet at nu Louisa er guvernør så må hun fremstå som et godt eksempel – så hendes svinedyre miljøbelastende bil bliver solgt – og hun får den her i stedet for

 

miljø rigtig “køretøj”

Louisa er på vej mod sit nye hjem – her kan hun få ønsket opfyldt om en hest og forhåbentlig finde sig tilrette (huset kan udvides i højden he he)

 

Og her skal næste afsnit nu udspille sig

 

det nye hus

 

 

 

 

 

 

 

 

3+