Fabledom er et nyt spil som er kommet ud på Steam – og minder en smule om Foundation – og så alligevel ikke. Spillet er klassificeret som et eventyr spil – du kan være en prins/prinsesse som leder efter en mand/kone eller du kan være en Highness/Højhed

Spillet er lavet sådan at man skal anlægge et nyt rige – man vælger selv hvilket man vil “bosætte” sig i. Der er nogle landsby boere med fra start og dem skal man bygge huse til. De skal have vand i form af en brønd. Brønden dækker et vist areal – så efterhånden som territoriet udvides skal man sørge for at der er brønde til bebyggelsen. Man skal anlægge et sted hvor der kan fældes træer og disse skal lagres. Der skal anlægges et sted hvor der kan dyrkes afgrøder i første omgang grønsager som bliver lagret i selve farmen. Senere skal man bygge et opmagasinerings sted til de madvarer der høstes. Man ansætter løbene landsbyens beboere til at varetage de forskellige jobs.

Som tiden går låses der op for nye ting – som man kan tilføre sin landsby – blandt andet skal der være et sted hvor de kan producere kul – så de ikke fryser om vinteren. Det gælder om at have mad på lager til mere magre tider som efterår og vinter. Hver husstand indbetaler skat så man hele tiden får lidt penge i kassen – så derfor skal man løbene tilføre nye indbyggere.

De første par gange koster udvidelsen af territoriet 200 mønter – senere når man skal længere ud stiger prisen til 300 mønter.

På et tidspunkt skal man gøre sig på god fod med sine naboer – hvis man ikke ønsker konflikter.

Der låses op for at kunne dyrke korn – og dermed kan man så ansætte en bager i bageriet til at bage brød til indbyggerne.

Jeg har lige fået åbnet op for helte teltet og her har jeg fået ham her.

Helten Fergus

Hvilken rolle han spiller ved jeg ikke endnu – men han er stærk og skulle give en vis beskyttelse af din by.

Fabledom er et spil som er udgivet med tidlig adgang – det betyder at mange ting i spillet ændres hen af vejen – i form af opdateringer med nye ting mv.

Dog kan man sige vi er ovre i eventyr verdenen – og i går oplevede jeg at der blev kastet en forbandelse på mine indbyggere fra den onde heks.

Alle mine beboere blev lavet om til skeletter – i 7 dage – før de igen blev sig selv.

man kan godt arbejde selvom man er blevet et skelet

Min bager i aktion i baggrunden

 

Fabledom er et hyggeligt spil – det er ikke så hæsblæsende som Foundation. Fablingerne er nogle langsommelige “personer” (med mindre man speeder spillet op) de får dog en hel del fra hånden.

grønsager bliver dyrket
huse

 

Man kan ændre beboernes navne så man ikke får en hel masse Isabella’er eller Robert’er

 

Efterhånden som man udvider sin by – kan man anlægge flere skovfældninger og få et savværk – der skal også hugges sten. Sten og træ er nødvendige byggematerialer – og træ bruges til at fremstille kul.

Årstiderne går hurtigt – der er ca en måned mellem disse – så der skal arbejdes godt i forår/sommer perioden med afgrøderne. Vinteren kræver kul for ellers fryser dine beboere.

Vinter

 

Jeg skal se om jeg kan komme på tæt hold af fablingerne og få taget nogle billeder af dem.

 

Loading